Kontakta oss
Om Polarpumpen

Service på värmepump i Göteborg

Värmepumpar kräver service, för att få längre livslängd. Det kommer in smuts i värmepumpen och det är svårt att komma åt ordentligt utan att skada de känsliga delarna på värmepumpen.

Varför service av värmepump?

Kontroll av värmepump

Värmepumpens funktion kontrolleras vid service. Vid behov kontrolleras köldmediekretsen extra noggrant.

Det är egentligen självklart med service av värmepumpar. Undersökningar visar att en värmepump kan förlora uppåt 30 % i effekt efter bara något år och med en service kan du återigen få upp effekten på värmepumpen. Kanske blir det inte lika varmt längre när värmepumpen är igång? Kanske har elräkningarna börjat stiga igen? Även om service kostar lite, blir det billigare i längden, eftersom service ökar både effekten och livslängden på din värmepump.

En kyltekniker kan rengöra värmepumpen mer noggrant än vad du kan själv, utan att skada värmepumpens känsliga komponenter. Samtidigt som kylteknikern rengör värmepumpen på djupet, kontrolleras också de olika funktionerna och fel åtgärdas.

Värmepumpar är konstruerade för att hålla länge, men klimatet vi har här i Göteborg innebär ändå en påfrestning. Det är ofta hög luftfuktighet, regn, snö och massor med lös som blåser runt på hösten.

Vem kan serva min värmepump i Göteborg?

Självklart finns det gott om lokala företag som erbjuder service av värmepumpar i Göteborg. Många olika kyltekniker har egna små företag som jobbar med bland annat installation och service av värmepumpar. Du kan kanske hitta en lokal servicetekniker i Ljungskile, Kungsbacka eller Vårgårda.

Vissa företag erbjuder också serviceavtal. Du blir då kontaktad med jämna mellanrum, då det är dags för service. Ibland kan det dock upplevas som att detta sker lite väl ofta och det är inte heller så att du nödvändigtvis sparar pengar på att teckna ett serviceavtal. Många gånger kostar servicen lika mycket vare sig du har ett avtal eller inte.

Sen finns också möjligheten att kontakta någon av de stora experterna på värmepumpar. De stora återförsäljarna erbjuder vanligen även service. Även här finns möjligheten att använda de stora online-återförsäljarna och få ner priset då du beställer service på din värmepump.

Vad kostar service av värmepumpar i Göteborg?

Fördelen med att bo i eller nära en större stad, som Göteborg, är att utbudet är större. Det finns gott om olika aktörer att välja mellan och detta pressar ned priserna. Dessutom behöver kylteknikerna oftast inte resa lika långa sträckor för att komma till värmepumparna som skall servas och detta syns i slutändan på fakturan.

Flertalet småföretag som erbjuder service skriver inte ut vad service kostar, utan du måste kontakta dem för aktuella prisuppgifter.

Större aktörer skriver oftast ut vad service kostar och det finns exakta uppgifter på vad som ingår. Det finns också flera företag som erbjuder olika storlekar på standardservice, där olika mycket ingår. Räkna dock med att få betala 1500-2000 kronor för service.

Egen service av värmepump?

Självklart skall även du själv serva din värmepump med jämna mellanrum. Det räcker inte med att en serviceperson kommer hem till dig med något års mellanrum.

- Läs mer om eget underhåll av värmepumpar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)