Kontakta oss
Om Polarpumpen

Luft-luftvärmepump i Göteborg

En luft-luftvärmepump sparar energi i ditt hem, din sommarstuga eller kanske i garaget eller på kontoret. Luft-luftvärmepumpen kan spara mycket energi, samtidigt som den är förhållandevis enkel att installera. Luft-luftvärmepumpen är mycket billig i jämförelse med andra värmepumpar och ett mycket bra komplement till elburen värme. Luft-luftvärmepumpar passar utmärkt i Göteborgs milda klimat och ger en stor besparing.

Köpa luft-luftvärmepump Göteborg

Är du intresserad av att köpa en luft-luftvärmepump i Göteborg? Vänd dig till vår e-butik, via länken nedan. Vi har ett rekordbrett sortiment av kvalitetsvärmepumpar till låga priser.

- Luft-luftvärmepumpar i Polarpumpens e-butik

Så fungerar en luft-luftvärmepump

Fujitsu Leca innedel

En luft-luftvärmepump hämtar energi från utomhusluften med hjälp utav ett så kallat köldmedium. Ett köldmedium kan helt enkelt transportera värmeenergi. Energin/värmen transporteras in i huset och komprimeras. Väl inne i huset sprids värmen via luften. Köldmediet transporteras sedan tillbaka ut igen och processen upprepas om och om igen.

Fördelar med luft-luftvärmepumpar

 • Billigare uppvärmning
 • Ren inomhusluft
 • Luftkonditionering
 • Underhållsvärme (inte alla)
 • Passar direktverkande el

Besparingsmöjligheter med luft-luft i Göteborg

Besparingsmöjligheterna med en luft-luftvärmepump är idag mycket goda och Göteborgs milda klimat gynnar besparingen. Samtidigt är investeringskostnaden låg, även inklusive installation. Vanligen får du en luft-luftvärmepump inklusive installation i Göteborg för 15 000 – 25 000 kronor. Med den besparing man kan göra, går värmepumpen vanligen med vinst redan efter två år.

Förutsättningar för luft-luftvärmepump Göteborg

Klimatet runt Göteborg är gynnsamt för luft-luftvärmepumpar. Utomhusluften håller en betydligt högre genomsnittlig temperatur än många andra delar av vårt land. Detta innebär att man vanligen kan spara en mycket stor andel av värmen här.

Energimyndighetens tester från de senaste åren visas att man kan spara uppåt 70 % av uppvärmningskostnaderna med en luft-luftvärmepump i området runt Göteborg (Borås). Medeltemperaturen ligger dock på 7,8ºC i Göteborg och 6,1ºC i Borås, så trots närheten, är klimatet ganska olika, men det innebär att du kan spara ännu mer i Göteborg. Vintertid ligger medeltemperaturen ungefär 2 grader högre i Göteborg, och detta kan ge mycket i extra besparing. Faktum är att som göteborgare, kan du snegla på de höga besparingsmöjligheterna i södra Sverige. Energimyndighetens tester för Malmö, med en årsmedeltemperatur på 8,2ºC ligger faktiskt närmare årsmedeltemperaturen i Göteborg.

Salthalten på västkusten innebär en ökad risk för korrosion, precis som för våra bilar. Därför bör du vara extra noga med att välja en luft-luftvärmepump av god kvalitet, om du bor på västkusten. Titta exempelvis på luft-luftvärmepumpar från Daikin, Mitsubishi, Toshiba, Fujitsu eller Bosch.

Luft-luftvärmepumpens funktioner

Luft-luftvärmepumpen ger naturligtvis värme, men man får betydligt mer av sin luftvärmepump. Värmepumpen kan användas omvänt och ge luftkonditionering till en billig penning under varma dagar. Se bara till att din luft-luftvärmepump har installerats korrekt. Värmepumpen går igenom inomhusluften i huset många gånger varje dag och passar på att rena luften under tiden. Du kan dessutom använda din luft-luftvärmepump till avfuktning och många luft-luftvärmepumpar kan även ge underhållsvärme – en praktisk funktion i sommarstugan eller fritidshuset. Luft-luftvärmepumpar är också mycket vanliga i fritidshusen på västkusten och i Bohuslän.

Förutsättningar som krävs av huset

Luft-luftvärmepumparna är mycket vanliga i svenska hus, så även i Göteborg. Den främsta anledningen är att de ger en stor energibesparing, där andra alternativ saknas. I hus som saknar vattenburen värme är luft-luftvärmepumpen vanligen det mest energieffektiva alternativet. Det byggdes många radhus i Göteborg på 70-talet. Dessa byggdes vanligen med direktverkande el. Oavsett om du går i ett radhusområde, från 60- eller 70-talet, i Askim, Tynnered, Älvsborg, Frölunda eller Kärra; eller i någon av kranskommunerna som Lerum och Partille, märker du snart att det hänger en luftvärmepump på vart och vartannat hus.

Luft-luftvärmepumpen ställer några krav på elen. Det behöver finnas ett jordat uttag i anslutning till värmepumpens utedel eller innedel. Sen krävs naturligtvis utrymme för värmepumpen och avståndet mellan värmepumpens två delar får inte blir för långt.

Installation i Göteborg

Kontakta gärna Polarpumpen för köp av luft-luftvärmepump och installation i Göteborg. Det är oerhört viktigt att se till att det är en certifierad kyltekniker som installerar din värmepump. Den nya F-gasförordningen säger attdet vid försäljning av värmepumpar måste bevisas att installationen av din luft-luftvärmepump ska utföras av ett certifierat företag, så också för installation i Göteborg. 

Vi rekommenderar dig:

 • Att köpa luft-luftvärmepump och installation Göteborg av samma företag
 • Använd ROT-avdraget när du får din värmepump installerad
 • Fråga installatören om denne är certifierad

Läs mer om installation av luft-luftvärmepump i Göteborg

Märken på luft-luftvärmepumpar

Det finns gott om tillverkare av luft-luftvärmepumpar. Här listar vi de vanligaste:

 • Daikin
 • Mitsubishi
 • Panasonic
 • Fujitsu
 • Toshiba
 • LG
 • IVT
 • NIBE
 • Invest
 • Samsung
 • Thermia
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)