Kontakta oss
Om Polarpumpen

Offert på värmepump i Göteborg

Om du funderar på att skaffa en värmepump i Göteborg kan det vara en god idé att ta in offerter från olika återförsäljare både lokala och större rikstäckande företag. Då kan du sedan i lugn och ro jämföra och välja den, som passar dig bäst. Många värmepumpar kan man köpa utan offert, men för bergvärme är det fortfarande vanligt med offerter, särskilt för borrningen.

Att tänka på med offert

Om du skall ta in offerter, finns det några saker du skall tänka på.

skriver på en offert

  • Ta in flera olika offerter, så du har något att jämföra. Då märker du också lättare om någon verkligen sticker ut. Någon kanske är väldigt dyr, medan en annan är misstänkt billig.
  • Specificera vad du vill ha så noggrant du bara kan. Om du inte vet vad du vill ha, är det lättare för företagen att lämna offerter som inte innehåller det som behövs. Kanske erbjuder företagen olika värmepumpar? Kanske har dessa värmepumpar helt olika kapacitet? Den billigaste offerten kanske är på en värmepump som inte är tillräckligt stark för ditt hus.
  • Granska offerterna noggrant! Se till att allt du behöver verkligen finns med i offerten. Det förekommer att företag utelämnar viktiga moment, som du sedan får betala extra för. Om någon är mycket billigare kan detta vara en varning om att det tillkommer utgifter senare, men företaget kan också helt enkelt vara billigare för att de exempelvis säljer större volymer.
  • Moms skall vara medräknad i offerten (annars kan du få en otrevlig överraskning).
  • Finns det en tidsram i offerten? Hur lång tid behöver du vänta?
  • Behörighet och utbildning bör framgå. Det är bara certifierade kyltekniker som får installera vissa värmepumpar, enligt lag. Det bör framgå i offerten vilken kompetens personerna besitter, som skall utföra olika arbeten.
  • Att företaget har F-skattesedel bör också framgå. Detta är ett krav för ROT-avdrag.

Köpa värmepump utan offert

Det är vanligt med värmepumpar i Göteborg och även i Sverige och särskilt luft/luftvärmepumparna är i sammanhanget relativt billiga. Därför finns det ofta fasta priser. Man kan tänka att det är precis samma sak att köpa en luft/luftvärmepump, som att köpa en annan vitvara, som ett nytt kylskåp eller en ny spis. Om du köper ett nytt kylskåp eller en ny spis är det kanske snarare ovanligt att ta in offerter.

Samma pris med eller utan offert

Många återförsäljare har fasta priser på både luft/luftvärmepumpar, luft/vattenvärmepumpar och frånluftsvärmepumpar, både för själva värmepumpen och för installationen. Det är då många gånger inte nödvändigt med en offert, utan du kan jämföra priser och innehåll mellan olika återförsäljare ändå. Du får samma pris oavsett om du går via en offert eller inte. Självklart kan du ändå alltid begära in en offert. Det kan vara smidigt att få det specificerat och lättare att jämföra, vad olika återförsäljare har att erbjuda.

Vanligt med offert för bergvärme

För bergvärmepumpar är det fortfarande vanligt med offerter, även om själva bergvärmepumpen oftast har ett fast pris.

Installation via offert eller standard-installation

Det går även att köpa exempelvis luft/vattenvärmepumpar och frånluftsvärmepumpar utan offert, men här kan förutsättningarna för installation skilja mer mellan olika hus och priserna därför variera något mer. Samtidigt är det många som även här erbjuder standardpriser för installation.

» Här hittar du information om återförsäljare av värmepumpar i Göteborg.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)