Kontakta oss
Om Polarpumpen

Återförsäljare av värmepump i Göteborg

Att värmepumpar har blivit en populär lösning i svenska hem, syns tydligt på antalet återförsäljare. Självklart finns det ett stort utbud att välja på om du vill köpa värmepump i Göteborg.

Välja återförsäljare i Göteborg

Vid val av återförsäljare finns det många faktorer att ta hänsyn till. Kanske tycker du det känns tryggt att handla av en välkänd kedja eller så tycker du om att stödja de lokala småföretagen i Göteborgs området. Kanske tycker du att det känns trevligt att få gå in i en butik, hemma i Borås, och verkligen prata med någon, eller så lockas du av de tusenlappar du kan tjäna, om du väljer att köpa värmepumpen online.

Självklart tycker vi att du borde handla av oss. Vi erbjuder ett rekordbrett sortiment av värmepumpar till riktigt bra priser i vår e-butik. Vi säljer endast kvalitetsmärken och kan även erbjuda ett fast standardpris på installation.

- Till Polarpumpens e-butik för värmepumpar

Rikstäckande butikkedjor eller lokala småföretag

I Göteborg finns naturligtvis flera av de rikstäckande vitvarukedjor, som även har värmepumpar i sitt sortiment. Dessa kedjor är inte specialiserade på värmepumpar utan har värmepumpar, som en sidoprodukt. De har ofta bara ett eller två märken och allt som allt under tio eller till och med under fem olika sorters värmepumpar.

Lokala småföretag kan istället vara specialiserade på värmepumpar och liknande produkter. Samtidigt är det inte säkert att de har så många värmepumpar att erbjuda. Kanske säljer de ett eller två olika märken. Dessa företag är många gånger dyra, då de inte har så stor försäljningsvolym och därför inte har möjlighet att förhandla sig till bra priser.

Installation av värmepump

Fokus på försäljning eller installation

Bland värmepumpsåterförsäljare finns också en tydlig uppdelning, vad gäller fokus. Vissa fokuserar på att sälja värmepumpar. Dessa har oftast ett större utbud och kan tala om för dig vad fördelarna är med olika sorters värmepumpar.

Andra fokuserar mest på installation, men har utökat med försäljning av värmepumpar. Det kanske finns en installatör i Alingsås, som vid sidan om, även har börjat sälja ett märke. Kanske därför att folk har frågat. Installatören har inte en massa värmepumpar i lager, utan köper in då det finns behov. Ofta köper installatören från de större återförsäljarna och du kanske måste betala mer i slutändan.

Olika återförsäljare har olika utbud

Utbudet skiljer sig mycket mellan olika ”butiker”. Vissa installatörer samarbetar exempelvis med ett märke och säljer enbart det märket. Om du frågar någon som bara säljer ett märke vilket som är bäst, vet du redan vad du får för svar. Alla tycker att just det märke, som de själva säljer är bäst. Åtminstone när man pratar med kunder.

Många återförsäljare fokuserar istället på att få ett så brett utbud som möjligt. Det finns återförsäljare som säljer över fem olika märken. Frågar du dessa får du ofta ett bättre svar på frågan, vad som är bäst för dina förutsättningar. De kan berätta om fördelar och nackdelar med olika värmepumpar och du får hjälp att välja en värmepump som passar just dina behov.

Köpa värmepump online

Idag har vartenda företag en hemsida och många lokala småbutiker har också webbutiker på Internet. Samtidigt finns det större företag, som fokuserar på enbart onlineförsäljning. Att köpa från dessa kedjor kan få ner priset på värmepumpen med tusenlappar. Internetföretagen behöver inga dyra butiker och kan köpa in stora partier med värmepumpar samtidigt och därmed få ner priset.

Även om du köper online kan du oftast få prata med en kunnig försäljare, som kan svara på dina frågor och tipsa om bra alternativ som passar just dina förutsättningar. Du kan ringa företaget eller skriva in kontaktuppgifter och bli kontaktad.

Online företag har också ofta breda kontaktnät och har kontakt med kunniga installatörer oavsett om du bor i en förort till Göteborg, Trollhättan, Stenungssund eller Kungsbacka.

Både värmepump och installation från samma återförsäljare

Vissa säljer värmepumpar, men inte installation. Då står du där med en värmepump, som du inte vet vem som ska installera. Du blir väldigt utelämnad till installatörernas goda vilja. Kanske säger de att de aldrig har installerat en sådan värmepump innan eller att just den värmepumpen du har köpt är lite krångligare att installera och att det därför blir dyrare. De kan också säga att det blir dyrare bara för att du bor i Vårgårda.

På många ställen kan du köpa både själva värmepumpen och installation samtidigt. Detta är ett tryggt alternativ, då du vet att du verkligen får allt fixat. Vissa hävdar att e-butiker bara säljer värmepumpar billigt, men inte själva installationen. Så är det inte. Det finns återförsäljare online, som även säljer installation av värmepumpar.

» Läs om offert på värmepump

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)